Ondina losos u pećnici s pireom od graška i mentom
Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za ukusan Ondina losos.
Sastojci:
500 g Ondina lososa
1 jaje
Krušne mrvice od pira (mogu i obične)
Pascoli Italiani parmezan
Pirovo brašno
Korica 1 limuna (neprskanog)
Mali komadić Amo Essere maslaca bez laktoze
Don Jerez suhi timijan
Don Jerez suhi ružmarin
Don Jerez suhi peršinov list
Podere del Conte maslinovo ulje
Pire od graška:
450 g Delizie dal Sole smrznutog graška
Voda od kuhanja
10 listova svježe mente
25 g Amo Essere maslaca bez laktoze
100 g Land obični jogurt
Sol, papar
Zvijezda recepta:
Ondina losos
Priprema
Losos dobro posušite suhom krpom.
Umutite jaja u zdjelici te pomiješajte začine i koru limuna s krušnim mrvicama.
Losos posolite i popaprite, uvaljajte ga u brašno, jaja i na kraju u krušne mrvice sa začinima.
Stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili, pospite preostalim krušnim mrvicama i utapkajte.
Po lososu posložite nekoliko listića maslaca i stavite ga peći na 200 stupnjeva. Pecite oko 15 min dok mrvice ne dobiju zlatnu boju.
Dok se losos peče, napravite pire od graška. U kipuću vodu, u koju ste prethodno staviti listiće mente, ubacite grašak i kuhajte oko 5 min.
Procijedite grašak, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuhao. Ubacite u posudu za miksanje, dodajte maslac, jogurt, sol i papar te sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom.
Ukoliko vam se čini da je pire pregust, dodajte par žličica vode.
Video recept pogledajte ovdje:
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.
Sukladno zakonu o zaštiti osobnih podataka, tvrtka Eurospin Hrvatska d.o.o upravitelj podacima ove stranice Vas obavještava da ova internetska stranica koristi kolačiće za profiliranje u svrhu slanja reklamnih poruka prema Vašim preferencijama pretraživanja. Ova stranica pohranjuje third-party cookies (kolačići treće strane). Nastavak korištenja stranice, uključujući i pomicanje pokazivača ili klik na neki od sadržaja stranice, podrazumijeva da ste pristali na uvjete korištenja.