Pametna kupnja




Recept za ajvar



                                                                                                           

Vedran Bošković s bloga seasoned.with.love pripremio nam je recept za ukusni ajvar.



                         Sastojci

            – 2 kg crvene paprike roge
            – 0,5 kg patliđana
            – Feferonke po želji
            – 2 režnja bijelog luka
            – Sol
            – 100 ml biljnog ulja Collina d’Oro



                           Priprema

1. Papriku operite i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok se koža lagano ne odvoji i lagano ne potamni. Izvadite je iz pećnice, stavite u posudu, prekrijte i pustite da se upari i ohladi. Ogulite kožu i stavite na cjedilo.

2. Patliđane očistite, posušite i također pecite u pećnici dok se koža ne nabora i ne postane smeđa. Ogulite patliđane i također stavite na cjedilo. Idealno je da se paprike i patliđani cijede preko noći.

3. Kroz mašinu za mljevenje mesa, usitnite očišćene paprike i patliđane. Također sameljite i feferonke i bijeli luk.

 



                           

4. U posudi zagrijte malo ulja i dodajte usitnjene paprike i patliđane. Neprestano miješajte dodajući ulje postepeno, koliko povrće apsorbira

 

5. Nakon pola sata dodajte sol, bijeli luk i feferonke. Miješajte sve dok za kuhačom ostaje trag, odnosno dok tekućina ispari.



                           

6. Sipajte smjesu u unaprijed zagrijane i sterilizirane boce, pri čemu lagano miješate dok punite boce kako bi izbjegli zadržavanje mjehurića zraka u njima.

 

7. Poklopite boce i ostavite da se potpuno ohlade prije konzumacije. Uživajte u ukusnom zalogaju – svježem kruhu namazanom s domaćim ajvarom.



 



ČEŠNJAK

2,99 €
za kg

PALIDŽAN

0,89 €
za kg

CRVENA PAPRIKA ROG

1,35 €
za kg

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.