Pametna kupnja

Certifikati

Pametna kupnja podrazumijeva svakodnevnu ponudu kvalitetnih proizvoda po najpovoljnijim cijenama. Upravo je to misija grupacije Eurospin i smatramo je svojom društvenom odgovornosti.

 

Pametna je kupnja i održiva: svoju misiju želimo provoditi u plodonosnoj razmjeni sa svijetom koji nas okružuje unapređenjem svoje ponude, smanjenjem utjecaja svojeg poslovanja na okoliš i inicijativama kojima pružamo potporu široj zajednici.

 

Za nas je održivost standard kvalitete!

Certifikatom Rainforest Alliance čuva se bioraznolikost i jamče se održivi životni uvjeti.

Certifikat Friend of the Sea (Prijatelj mora) dodjeljuje se proizvodima koji potječu od održivog ribarstva i akvakulture.

Certifikatom Vijeća za očuvanje mora (MSC) o održivom ribarstvu jamči se dugoročna zaštita morskog okoliša.

Certifikatom Dolphin Safe jamči se da su ribarski proizvodi ulovljeni bez negativnog utjecaja na dupine.

Certifikat ekološke poljoprivrede dobivaju proizvodi u čijem se cjelokupnom proizvodnom procesu poštuju propisi o ekološkoj poljoprivredi Ministarstva poljoprivredne, prehrambene i šumarske politike Talijanske Republike.

Certifikatom FSC jamči se sljedivost materijala iz certificiranih šuma. Točno, transparentno i provjereno dokazuje doprinos odgovornom gospodarenju šumama.

Certifikatom PEFC jamči se da drvena sirovina za papir i proizvode od drva potječe iz šuma kojima se upravlja prema načelu održivosti.

Ovom oznakom jamči se da su odjevni predmeti i drugi tekstilni proizvodi načinjeni od sirovina koje se ispituju tijekom cjelokupnog proizvodnog procesa kako bi se zajamčila njihova neškodljivost po ljudsko zdravlje.

Ova oznaka dodjeljuje se odjeći i tekstilnim proizvodima koji su proizvedeni prema načelu održivosti, od prirodnih vlakana iz ekološkog uzgoja.

Ova oznaka vezana je uz projekt grupacije Eurospin o korištenju jaja iz podnog uzgoja.

Ova oznaka upućuje na projekt grupacije Eurospin vezan za proizvode pri čijoj se proizvodnji ne koristi palmino ulje.

Certifikatom OK compost INDUSTRIAL jamči se usklađenost s Europskom normom EN 13432 o kompostabilnosti u pogonima industrijskog kompostiranja.

OK biobased jest sustav certificiranja kojim se jednoznačno utvrđuje podrijetlo proizvoda analizom same sirovine uz navođenje jesu li proizvedeni od fosilnog izvora ugljika, poput nafte, ili obnovljivog (biobaziranog) ugljika.

Prekriženi klas jest registrirani simbol u vlasništvu talijanskog Društva za celijakiju, koje od kraja 90-ih godina daje kontroliranu licenciju korištenja te oznake. Navedena oznaka dodjeljuje se proizvodima za koje se utvrdi da su neškodljivi osobama oboljelim od celijakije, odnosno koji sadrže manje od 20 ppm glutena, u skladu s naputcima Društva i Ministarstva zdravstva.

LGA je njemačka certifikacijska oznaka koja je sinonim za kvalitetu i sigurnost. Kako bi se zadovoljili zahtjevi certifikata LGA, proizvodi se ispituju prema strogim kontrolnim protokolima kako bi se zajamčila otpornost, sigurnost, jednostavnost montaže i korištenja te odsutnost štetnih tvari.

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.

Sukladno zakonu o zaštiti osobnih podataka, tvrtka Eurospin Hrvatska d.o.o upravitelj podacima ove stranice Vas obavještava da ova internetska stranica koristi kolačiće za profiliranje u svrhu slanja reklamnih poruka prema Vašim preferencijama pretraživanja. Ova stranica pohranjuje third-party cookies (kolačići treće strane). Nastavak korištenja stranice, uključujući i pomicanje pokazivača ili klik na neki od sadržaja stranice, podrazumijeva da ste pristali na uvjete korištenja.