Pametna kupnja
 

 

Amo Essere bez glutena – prvi izbor za proizvode bez glutena

Celijakija ili celijačna bolest, kao i intolerancija na gluten, dva su po mnogočemu slična, ali istovremeno i podosta različita zdravstvena stanja s kojima se svakodnevno susreće sve veći broj ljudi.

Kao kronična, autoimuna bolest celijakija može predstavljati uistinu ozbiljnu prijetnju po naše zdravlje te dovesti do trajnih oštećenja tankog crijeva, povećanog rizika obolijevanja od osteoporoze, dijabetesa tipa 1 i raka, ali i do pojave problema s apsorpcijom hranjivih tvari (posebice kada su posrijedi željezo, kalcij i vitamin D), a čiji krajnji rezultati mogu biti gubitak težine, anemija te općenito slabljenje organizma.

 Intolerancija na gluten, a do koje također dolazi uslijed nemogućnosti organizma da pravilno “odgovori” na unos glutena, može, pak, rezultirati pojavom raznih blažih – ali zato nikako ne i zanemarivih – simptoma kao što su nadutost, bolovi u trbuhu, kronični umor, glavobolja ili problemi s koncentracijom te pamćenjem.

Osim toga, i celijakija i intolerancija na gluten negativno se odražavaju na kvalitetu života i iz jednostavnog razloga što ovaj kompleksni prirodni protein pronalazimo ne samo u raznim žitaricama (poput pšenice, ječma, raži ili zobi), već i u njihovim prerađevinama koje čine jednu od osnova naše prehrane, a zbog čega je gluten gotovo nemoguće izbjeći.
Ako tragate za sigurnom, kvalitetnom i ukusnom alternativom, linija proizvoda Amo Essere bez glutena, označenih srcem boje lješnjaka, osmišljena je upravo za vas!

 Čari talijanske kuhinje

Svi poklonici talijanske kuhinje poznate po svojoj jednostavnosti, dugoj tradiciji i autentičnim okusima, kao i po uporabi samo najboljih sastojaka, zasigurno će pronaći nešto za sebe u našoj bogatoj ponudi autohtonih talijanskih tjestenina.

Linija tjestenina bez glutena Amo Essere uključuje fusille, penne rigate, ditaline rigate te špagete na bazi kukuruznog i rižinog brašna, kao i svježe gnocchije od krumpira koji samo čekaju da ih se upotrijebi u pripremi klasičnih talijanskih jela kao što su Sphagetti alla Carbonara, Fusilli alla Siciliana, Gnocchi alla Romana, kao i mnogih, mnogih drugih.
Naravno, kada je posrijedi talijanska kuhinja ne treba zaboraviti ni onaj drugi specijalitet koji uživa ogromnu popularnost u čitavom svijetu, odnosno pizzu, pa tako u našoj ponudi možete pronaći i tijesto za pizzu, kao i praktične smrznute pizze koje dolaze u raznim varijantama.

 Slane i slatke grickalice

Među proizvodima linije Amo Essere bez glutena pronaći ćete i brojne slane i slatke grickalice koje predstavljaju idealan izbor za međuobrok, užinu ili desert.

Od pandora i panetonnea s grožđicama, petit-keksa, prhkih keksa u obliku donuta s medom ili s okusom kokosa, krekera od riže i kukuruza ili keksića s komadićima čokolade (chocolate chip cookies), preko napolitanki s kakaom i čokoladom te čuvenih francuskih madeleine kolačića, pa sve do muffina s komadićima čokolade te sendvič-sladoleda od vanilije.

 Kao i mnogo toga drugoga…

Osim grickalica i klasika talijanske kuhinje, u ponudi Amo Essere bez glutena pronaći ćete, naravno, i uvijek neizostavni bijeli kruh te domaći kruh, kao i dvopek i tost, ali i mnoge druge namirnice i sastojke poput paniranih štapića od bakalara, krušnih mrvica, lisnatog tijesta, mješavine za kolače te piva!

 Tjedne akcije i ponudu iz Eurospin kataloga provjerite ovdje.Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.