Pametna kupnja
Eurospin sponzorstvom podržao UniSport Finals u Poreču

U organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza, u Poreču je od 30. svibnja do 01. lipnja, održan još jedan UniSport Finals, koji je okupio 157 ekipa s devetnaest sveučilišta i veleučilišta. Ovogodišnje izdanje UniSport Finalsa, najvećeg studentskog sportskog natjecanja u Hrvatskoj, podržali smo svojim sponzorstvom te smo tako pokazali važnost akademskog sporta među mladima na visokoškolskim ustanovama.

Dvanaest sportova na osam sportskih borilišta

Predstavnici sveučilišta i veleučilišta natjecali su se u rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3×3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 1300 studenata, a među najuspješnijima su se pokazali reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu, pobijedivši u 22 od 26 disciplina te ukupno osvojivši 25 odličja. Do zlata su također stigli i rukometaši Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, tenisačice Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, šahisti Sveučilišta u Rijeci te momčad Sveučilišta u Splitu u futsalu. Po ukupnom broju osvojenih medalja ističu se i predstavnici Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku s njih petnaest, dok su dvanaest odličja osvojili predstavnici Sveučilišta u Splitu.Održano i drugo izdanje znanstvene konferencije “4 Healthy Academic Society

Uz razne sportove, održalo je i drugo izdanje konferencije “4 Healthy Academic Society”, koja se ove godine fokusirala na teme tjelesnog i mentalnog zdravlja te zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja. Na konferenciji su se problematizirale teme vezane za promicanje zdravog načina života u akademskoj zajednici, inovacije u sportskoj tehnologiji, ozljede u sportu, dualne karijere studenata sportaša, psihološki i sociološki aspekt akademskog sporta te brojne druge teme vezane za sport.

Među ključnim predavačima na konferenciji ističu se Fernando Parente, direktor programa Healthy Campus kojemu je nositelj Međunarodni akademski sportski savez (FISU), Vlasta Brozičević, stručnjakinja za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, izvanredni profesor Alessandro Bortolotti te kardiolog Viktor Peršić.

Na ovogodišnjem izdanju UniSport Finalsa sudjelovali su i volonteri, točnije njih 50, koji su proizašli iz drugog izdanja volonterske & leadership akademije UniSport ViLA. Također je po prvi puta održana i prva UniSport Health radionica pod nazivom Psihološka otpornost, a u suradnji s Hrvatskom ligom za hipertenziju.Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.