Pametna kupnja
VINA HRVATSKE TRADICIJE

Za sve ljubitelje domaćih kvalitetnih vina pripremili smo širok izbor butelja domaćih vinarija iz raznih regija Hrvatske. Pronađite ih na našim policama i upoznajte se s vinskim sortama od kojih svaka priča svoju priču i donosi osmijeh na lice svakom vinoljupcu.

 GRAŠEVINA PREMIUM

 

Iz vinogorja Orahovica-Slatina, ova je graševina odraz berbe kada bobe grožđe nakupe više šećera, a vinari odnjeguju snažnija vina s nešto većim postotkom alkohol, u ovom slučaju 13,5%.

Nježne je blijedo žute boje i ima herbalne note u mirisu, a zrelo i orašasto voće daju kompleksne arome u okusu.

Ovo će vino odlično pristajati uz snažnije okuse raznih vrsta peka, osobito ako je ohlađeno na osam Celzijevih stupnjeva.VRHUNSKO VINO DINGAČ

 

Dingač je prvi zaštićeni vinorodni položaj u Hrvatskoj. Duboka crvena boja ovog vina, arome zasićene mirisima i okusima zrelog voća, osobito onog koji podsjeća na višnju marašku, karakteriziraju ovaj plavac mali.

Niz odabranih jela primjerena su za društvo dingaču, no mnogi vinoljupci u ovom vinu žele uživati u čistom izdanju, bez kulinarske pratnje.CHARDONNAY

 

Podrijetlom iz vinogorja Orahovica-Slatina, ovaj je Chardonnay privlačne žute boje sa zelenkastim odsjajem, 13,5% alkohola, svježim kiselinama i s malim postotkom neprevrelog voća.

Pripada onim vinskim sortama koje mogu pratiti čitav niz jela, a preporučena temperatura posluživanja je oko devet Celzijevih stupnjeva.FRANKOVKA

 

Iz vinogorja Orahovica-Slatina, ovu Frankovku odlikuje tamnija crvena boja i bogate vožne arome i u mirisu i u okusu. Dobar odnos kiselina i alkohola, oko 13%, čini je ugodno pitkim vinom.

Australski znalci uz pernatu divljač, a i onu krupniju, uvijek preporučuju frankovku pa nema razloga da i mi ne slijedimo ovaj dobar savjet.PINOT SIVI

 

Potječe iz vinogorja Orahovica-Slatina. Boja ovog pinota sivog je svijetlo žuta, a skladan odnos 12% alkohola, svježih kiselina, niskog sadržaja neprevrelog šećera osnovna je odlika ovog pitkog vina.

Stručnjaci preporučuju uživati u pinotu sivom ohlađenom na osam Celzijevih stupnjeva.Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.