Pametna kupnja




Palačinke od zobenih pahuljica



                                                                                                           

Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za ukusne palačinke od zobenih pahuljica.



Sastojci:

  • 90 g Amo Essere Bio zobenih pahuljica
  • 30 g pirovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice morske soli
  • ½ žličice Don Jerez cimeta
  • 3 žlice Dolciando smeđeg šećera
  • 200 g običnog Land jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Korica jednog limuna
  • 2 lagano umućena jaja
  • Land mlijeko po potrebi
  • Land maslac
  • Amo Essere Bio med
  • Voće za posluživanje

Zvijezda recepta:

Land jogurt 



Priprema

 

  1. Zobene pahuljice usitnite u multipraktiku.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, dodajte im jogurt i vaniliju. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  3. U malu zdjelu dodajte šećer, zobeno brašno, pirovo brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet. Mutiti dok se potpuno ne sjedini. Ako je tijesto pregusto, dodavajte mlijeko dok ne dobijete željenu gustoću.
  4. Namastite tavu tako što ćete na njoj otopiti maslac i pomicati dok se površina ne prekrije.
  5. Ulijte ¼ šalice tijesta za palačinke na namašćenu, zagrijanu površinu.
  6. Kuhajte na laganoj vatri dok se u tijestu ne počnu stvarati mjehurići i dok se stranice ne stvrdnu (oko 2-4 minute).
  7. Okrenite i pecite 2-4 minute s druge strane ili dok ne porumene.


 

Video recept pogledajte ovdje:





Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.