140 g Podere del Conte ekstra djevičanskog maslinovog ulja
125 g Vitalia grčkog tipa jogurta
2 velika jaja
1 žlica limunovog soka
1 žlica narančinog soka
1 žličica naribane limunove kore
1 žličica naribane narančine kore
400 g Dolciando bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i naulji okrugli kalup za pečenje (cca 22 cm).
U većoj zdjeli pomiješaj zajedno suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.
Dodaj maslinovo ulje, grčki jogurt i jaja te umuti glatku smjesu.
Dodaj limunov i narančin sok te njihove naribane korice i miješaj dok se potpuno ne sjedine.
Kalup (na dno stavi papir za pečenje) premaži s malo ulja te ulij pripremljenu smjesu za biskvit.
Peci 30-35 minuta u kalupu promjera 22 cm, a ako želiš da je torta nešto viša, u kalupu 16 cm oko 50 minuta.
Dok se torta peče pripremi ganache od bijele čokolade. Vrhnje zagrij do vrenja te ga prelij preko iskidane čokolade. Dobro promiješaj da se čokolada rastopi.
Ostavi da se ohladi najmanje 10 minuta u kalupu te barem pola sata izvan kalupa.
Dok se biskvit hladi izradi ganache tako da ga miksaš na velikoj brzini nekoliko minuta kako bi bio prozračan i kremast.
Tortu ukrasi pripremljenim ganacheom od bijele čokolade te ju ukrasi prigodno s čokoladnim jajima i svježim voćem.