Pametna kupnja




Pita od sira s medom

Nadjev od sira zaslađen samo medom i ukrašen bobičastim voćem čini ovaj kolač idealnim brzinskim ljetnim desertom.

Željka Klemenćić

Sastojci za prhko tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • 120 g maslaca
  • prstohvat soli
  • žlica šećera
  • malo hladne vode

Sastojci za nadjev:

  • 500 g svježeg sira
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 4 jaja
  • 3-4 žlice meda
  • žlica arome vanilije
  • svježe voće za serviranje

Zvijezda recepta:
Cvjetni med



Priprema

  1. Od svih sastojaka zamijesite tijesto, pokrijete ga folijom i pustite neka se odmori u hladnjaku barem sat vremena, a može i preko noći.
  2. Razvaljajte tijesto tanko i njime obložite kalup za tart, najbolje s dnom koje se može odvojiti.
  3. Mikserom izmiješajte sve sastojke za nadjev pa izlijte nadjev na tijesto.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 pa pecite oko 40 min dok površina ne postane rumena.
  5. Pustite neka se ohladi u kalupu. Poslužite sa svježim bobičastim voćem.


Prijavite se na newsletter i preuzmite kuharicu

Ostale recepte iz kategorije “Slatki recepti”, kao i recepte iz ostalih kategorija kuharice, besplatno preuzmite nakon prijave na naš newsletter. Nakon što unesete željenu e-mail adresu, potvrdite prijavu na newsletter unutar poruke koja je stigla u vaš sandučić. U kratkom roku nakon potvrde, zaprimit ćete link za preuzimanje digitalne verzije kuharice.

Ako vas zanima kako koristimo vašu e-mail adresu, pročitajte naše uvjete korištenja.

* obavezno polje





Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.