Bezglutenski & bezlaktozni slani muffini s batatom i feta sirom
Bezglutenski & bezlaktozni slani muffini s batatom i feta sirom
SASTOJCI
200 g kuhanog i zgnječenog batata
2 jaja
100 ml maslinovog ulja
100 ml mlijeka bez laktoze
120 g Amo Essere pripravka za kruh i pizzu bez glutena
1 čajna žličica praška za pecivo
50 g Amo Essere bez laktoze feta sira (natrgano)
Prstohvat soli i papra
Svježi ili sušeni ružmarin
(po želji) sjemenke suncokreta za posipanje
PRIPREMA
Zagrij pećnicu na 180°C i pripremi kalup za muffine s papirnatim košaricama. Pomiješaj suhe sastojke u prvoj zdjeli, Amo Essere pripravak za kruh i pizzu bez glutena, prašak za pecivo, sol i papar.
U drugoj zdjeli izmiksaj mokre sastojke, zgnječeni batat, jaja, maslinovo ulje i mlijeko bez laktoze. Spoji mokre i suhe sastojke. Dodaj natrgani feta sir bez laktoze i malo ružmarina.
Rasporedi smjesu u pripremljene kalupe, po želji pospi suncokretovim sjemenkama. Peci između 25 do 30 minuta na 180°C dok muffini ne dobiju zlatnu boju.
Pusti da se muffini kratko ohlade. Najbolji su dok su još topli i mekani iznutra i uživaj!