Pametna kupnja




Tjestenina s plodovima mora i ricottom



                                                                                                           

Nasja Duplančić s bloga Mama ja sam gladan pripremila nam je brzi i ljetni recept koji nam donosi blagodati mediteranske kuhinje.



             Sastojci

   – 500 g Athena morske fantazije
   – 2 češnja češnjaka
   – nasjeckano lišće peršina
   – 1-2 žlice Land ricotte
   – 250 g Tre Mulini tagliatelle tjestenine
   – Podere del Conte maslinovo ulje
   – sol
   – crveni papar



                           Priprema

1. U tavu stavite 1 dl maslinovog ulja, nasjeckani češnjak i malo soli.

2. Miješajte na laganoj vatri da češnjak zamiriše.

3. Dodajte plodove mora, poklopite i pustite da se kuhaju 5 min

4. Maknite poklopac i kuhajte još dvije minute.

5. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

6. U zdjelicu stavite ricottu dodajte 2 žlice vode od kuhanja tjestenine, promiješajte pa umiješajte u plodove mora.

7. Dodajte tjesteninu i sve promiješajte. Posipajte paprom i svježim peršinom.





Zvijezde recepta



MORSKA FANTAZIJA

ATHENA
500 g

TAGLIATELLE TJESTENINA

TRE MULINI
500 g

RICOTTA

LAND
250 g

EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE HLADNO PREŠANO

PODERE DEL CONTE
750 ml

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.