Nasja Duplančić s bloga Mama ja sam gladan pripremila nam je brzi i ljetni recept koji nam donosi blagodati mediteranske kuhinje.
Sastojci
– 500 g Athena morske fantazije
– 2 češnja češnjaka
– nasjeckano lišće peršina
– 1-2 žlice Land ricotte
– 250 g Tre Mulini tagliatelle tjestenine
– Podere del Conte maslinovo ulje
– sol
– crveni papar
Priprema
1. U tavu stavite 1 dl maslinovog ulja, nasjeckani češnjak i malo soli.
2. Miješajte na laganoj vatri da češnjak zamiriše.
3. Dodajte plodove mora, poklopite i pustite da se kuhaju 5 min
4. Maknite poklopac i kuhajte još dvije minute.
5. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
6. U zdjelicu stavite ricottu dodajte 2 žlice vode od kuhanja tjestenine, promiješajte pa umiješajte u plodove mora.
7. Dodajte tjesteninu i sve promiješajte. Posipajte paprom i svježim peršinom.
Zvijezde recepta