Pametna kupnja


Janjetina u pećnici

4
45 minuta
180 minuta

SASTOJCI

  • 1,5 kg janjetine
  • Ranije skuhana juha
  • Svinjska mast
  • Podere del Conte maslinovo ulje
  • 300 g Delizie dal Sole smrznutog graška
  • Sol
  • Don Jerez papar
  • Žlica Sunny Nature hrena
  • Zelena lisnata salata s jestivim cvijećem
  • 10 komada mlade mrkve
  • Žlica meda
  • Nekoliko žlica Amo Essere Veg soja sosa
  • Začini po želji (balzamični ocat, maslinovo ulje i sol)

PRIPREMA

1. Janjetinu dobro posolimo i popaprimo. U posudu za pečenje, osim mesa, stavimo i dva do tri luka, cijele češnjeve češnjaka kojima smo odrezali samo vrh, grančicu ružmarina.
Podlijemo decilitrom do dva juhe ili vode i na meso stavimo nekoliko žličica svinjske masti. Sve dobro umotamo u foliju (ili, ako imate posudu za pečenje s poklopcem, još bolje) i poklopljeno pečemo nekih 1 sat i 45 minuta do 2 sata na 180 stupnjeva.
Nakon otprilike 2 sata, otkrijemo poklopac i pečemo još 45 minuta do sat vremena na nešto višoj temperaturi (ovisno o snazi pećnice). Na ovaj način meso ostaje izvana hrskavo i pečeno, dok ostaje jako mekano iznutra.

2. Grašak prepržimo na malo maslinovog ulja, podlijemo vodom i skuhamo.
3. Kada je skuhan, grašak usitnimo u blenderu s dobrom žlicom hrena, soli, papra, maslinovim uljem, i po potrebi, dodamo malo vode od kuhanja.
4. Uz ovo jelo poslužite i male mrkve koje je potrebno prvo skuhati u vodi, a zatim ih na tavi okrenuti u umaku od soja sosa, vode i meda.

USKORO
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.