Pametna kupnja


Pasta alla Amatriciana s guanciale slaninom

SASTOJCI

  • 2 pakiranja Rigatoni Premium, 500 g
  • 250 g slanine Guanciale narezak
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 bočica Umak Amatriciana, 400 g
  • 80 g ribanog sira Pecorino Pienza ili Grana Padano DOP, 20 mj.
  • Prstohvat soli
  • Svježe mljeveni papar (po želji)

PRIPREMA

  1. Zakuhajte vodu s malo soli i skuhajte tjesteninu Rigatoni Premium al dente prema uputama. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte narezanu slaninu Guanciale i pržite na srednje jakoj vatri dok ne postane zlatno-hrskava.
  3. Umiješajte umak Amatriciana (400 g) i pustite da kuha 5 minuta. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
  4. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i maknite s vatre. Umiješajte naribani sir Pecorino Pienza ili Grana Padano.
  5. Poslužite toplo, po želji pospite svježe mljevenim paprom i dodatno sirom

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Pasta alla Amatriciana s guanciale slaninom

SAZNAJ VIŠE
USKORO
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.