Pametna kupnja




Slana pita od poriluka i pancete

Ova pita jedno je od najčešćih jela na mom stolu kad god imam goste. Topla ili hladna, odlična je podloga za pijuckanje i druženje.

Željka Klemenćić

Sastojci za prhko tijesto:

  • 150 g maslaca
  • 350 g oštrog brašna
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • nekoliko žlica hladne vode

Sastojci za nadjev:

  • 0,5 dl maslinova ulja
  • 500 g svježeg sira
  • 4 jaja
  • 4-5 poriluka
  • 150 g pancete
  • začini po želji (senf, kurkuma i timijan)

Zvijezda recepta:
Dalmatinska panceta



Priprema

  1. Od svih sastojaka zamijesite tijesto pa prekrijte folijom i pustite neka u hladnjaku odmori barem 2 sata, a može i preko noći.
  2. Za nadjev prvo na maslinovu ulju pirjati nasjeckani poriluk, pa dodajte nasjeckanu pancetu. Posolite i dinstajte dok poriluk sasvim ne uvene, a panceta se lijepo zastakli.
  3. Pustite da se malo ohladi pa dodajte sve preostale sastojke za nadjev. Provjerite je li dovoljno slano i začinite po želji.
  4. Tijesto razvaljate tanko pa njime obložite nauljen i pobrašnjen lim.
  5. Na tijesto stavite nadjev. Rubove ili odrežite na mjeru lima ili preklopite za grublji i rustikalniji dojam.
  6. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva dok pita lijepo ne porumeni.


Prijavite se na newsletter i preuzmite kuharicu

Ostale recepte iz kategorije “Ručak do 50 kn”, kao i recepte iz ostalih kategorija kuharice, besplatno preuzmite nakon prijave na naš newsletter. Nakon što unesete željenu e-mail adresu, potvrdite prijavu na newsletter unutar poruke koja je stigla u vaš sandučić. U kratkom roku nakon potvrde, zaprimit ćete link za preuzimanje digitalne verzije kuharice.

Ako vas zanima kako koristimo vašu e-mail adresu, pročitajte naše uvjete korištenja.

* obavezno polje





Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.