Pametna kupnja




Slani galette s lisnatim tijestom bez glutena i laktoze



                                                                                                           

Zrinka Zekulić pripremila je recept za ukusne slane galette s lisnatim tijestom.

Po zanimanju farmaceutkinja, Zrinka već nekoliko godina na svom Instagram profilu i blogu Gladuša uspješno stvara spoj tradicionalnih i modernih okusa po prilagođenim receptima. Kako i sama upotrebljava prehrambene proizvode bez glutena i bez laktoze, Zrinka je svojim free-from receptima stekla brojne pratitelje.



Sastojci

        – 1 pakiranje Amo Essere bez glutena lisnatog tijesta
        – 5 listića Amo Essere bez laktoze topljenog sira
        – 30-40 g Amo Essere bez laktoze feta sira
        – 2 manje tikvice ili jedna veća
        – 1 manji batat
        – 10-ak šparoga
        – Amo Essere Bio maslinovo ulje
        – Sušeni origano (ili drugi začin po želji)
        – Bosiljak
        – 1 žumanjak za premaz
        – Sezam za posipanje



 

Priprema



1. korak

Tikvicu narežite na tanke kolutiće, posolite ih, ostavite ih 20-ak minuta da puste vodu, a zatim ih dobro iscijedite. Nasjeckajte šparoge, lagano ih posolite i popržite na tavi u maslinovom ulju da malo omekšaju. Budući da koristimo feta sir koji je sam po sebi prilično slan, nemojte pretjerivati sa soli. Batat ogulite i narežite na tanke kolutiće.



2. korak

Zagrijte pećnicu na 200 ºC i uključite ventilaciju.
Izvadite lisnato tijesto iz hladnjaka 5 minuta prije upotrebe. Kako piše u uputama, razvaljajte ga na papiru za pečenje, izbockajte vilicom i stavite nadjev.



3. korak

Sve sastojke složite po sredini, ostavljajući prazan prostor od oko 5 cm od ruba. Počnite s topljenim i fetom sirom, zatim dodajte kolutiće batata, tikvice i na vrh šparoge. Začinite po želji, pokapajte maslinovim uljem te preklopite prazne krajeve tijesta. Premažite žumanjkom i pospite sezamom.



4. korak

Galette vratite u hladnjak na 15 minuta prije pečenja. Pecite 20 minuta dok se rubovi lagano ne zarumene.



Lisnato tijesto bez glutena

Amo Essere bez glutena

Topljeni sir bez laktoze

Amo Essere bez laktoze

Feta sir bez laktoze

Amo Essere bez laktoze

Maslinovo ulje

Amo Essere Bio

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.