Pametna kupnja




Zagorska juha

Kraljica među kontinentalnim juhama, toliko bogata da bez problema može biti i samostalno jelo.

Željka Klemenćić

 

Sastojci:

  • 1-2 žlice masti
  • 300 g šunke ili slanine
  • 200 g luka
  • 50 g sušenih vrganja
  • 200 g svježih gljiva (zlatni šampinjoni)
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 1-2 dl bijelog vina
  • list peršina
  • kiselo vrhnje za serviranje

Zvijezda recepta:
Dimljena slanina



Priprema

  1. Suhe vrganje namočite u vrućoj vodi 20 minuta prije kuhanja.
  2. Na masti popirjajte sitno sjeckani luk, zatim dodajte krupnije narezanu slaninu ili šunku.
  3. Zatim dodajte svježe i namočene gljive. Kratko pirjajte na jakoj vatri, zatim podlijte vinom.
  4. Dodajte krumpir i mrkvu, posolite i popaprite, dodajte papriku.
  5. Podlijte vodom, ili još bolje temeljcem, tek toliko da bude pokriveno. Kuhajte još petnaestak minuta.
  6. Na kraju dodajte sjeckani list peršina i servirajte s kiselim vrhnjem i preprženim kruhom.


Prijavite se na newsletter i preuzmite kuharicu

Ostale recepte iz kategorije “Hrvatske regije”, kao i recepte iz ostalih kategorija kuharice, besplatno preuzmite nakon prijave na naš newsletter. Nakon što unesete željenu e-mail adresu, potvrdite prijavu na newsletter unutar poruke koja je stigla u vaš sandučić. U kratkom roku nakon potvrde, zaprimit ćete link za preuzimanje digitalne verzije kuharice.

Ako vas zanima kako koristimo vašu e-mail adresu, pročitajte naše uvjete korištenja.

* obavezno polje





Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.