Pametna kupnja


Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom

3
35 minuta
25 minuta

SASTOJCI

  • Tre Mulini Bronzo tjestenina
  • 500 g mljevene puretine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manji luk, narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 limenka Delizie dal Sole pasate
  • 1 žlica Don Jerez sušenog bosiljka
  • 1 žličica Don Jerez sušenog origana
  • ½ žličice soli
  • Land mozzarella sir
  • ¼ šalice Pascoli Italiani ribanog parmezana

PRIPREMA

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu puretinu i kuhajte dok ne porumeni i ne bude kuhana, oko 8-10 minuta.
Dodajte luk, češnjak i crvenu papriku u istu tavu i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Potom dodajte umak od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Neka lagano kuha 10-15 minuta.
U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu sa smjesom puretine i umaka od rajčice.
Prebacite smjesu u podmazanu posudu za pečenje. Na vrh stavite naribani sir mozzarella i naribani parmezan.
Pecite 20-25 minuta, ili dok se sir ne otopi.
Ostavite jelo da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja.

Recepti za vas

Romantična večera u dvoje ili veseli stol s prijateljima?

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Tortilja s piletinom i salsom

SAZNAJ VIŠE

Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom

SAZNAJ VIŠE
USKORO
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.