Zrinka Zekulić s bloga Gladuša pripremila je recept za jednostavni i brzi kruh od banana.
Sastojci:
160 g pirovog brašna
90 g mljevenog rogača u prahu
1 žličica praška za pecivo
Prstohvat soli
80 g otopljenog Amo Essere maslaca bez laktoze
3 manje ili 2 velike banane
30 g neslanih pistacija (za posipanje)
Zaslađivač po želji (20-30 g kokosovog šećera ili 2-3 žlice javorovog sirupa)
Zvijezda recepta:
Amo Essere maslac bez laktoze
Priprema
Zgnječite banane i dodajte im otopljeni maslac.
Pomiješajte suhe sastojke i ubacite ih u zdjelu s bananama i maslacem.
Ako izbjegavate šećer, možete ga izostaviti. Kruh će zbog banana svakako biti lagano sladak.
Sve povežite te smjesu stavite u neki manji kalup za kruh.
Po vrhu utisnite nasjeckane neslane pistacije.
Pecite na 180 stupnjeva s ventilacijom 35 min. Testirajte ubodom čačkalice.
Prijavite se na newsletter
Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.
Sukladno zakonu o zaštiti osobnih podataka, tvrtka Eurospin Hrvatska d.o.o upravitelj podacima ove stranice Vas obavještava da ova internetska stranica koristi kolačiće za profiliranje u svrhu slanja reklamnih poruka prema Vašim preferencijama pretraživanja. Ova stranica pohranjuje third-party cookies (kolačići treće strane). Nastavak korištenja stranice, uključujući i pomicanje pokazivača ili klik na neki od sadržaja stranice, podrazumijeva da ste pristali na uvjete korištenja.