Pametna kupnja


Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom

3
35 minuta
25 minuta

SASTOJCI

  • Tre Mulini Bronzo tjestenina
  • 500 g mljevene puretine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manji luk, narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 limenka Delizie dal Sole pasate
  • 1 žlica Don Jerez sušenog bosiljka
  • 1 žličica Don Jerez sušenog origana
  • ½ žličice soli
  • Land mozzarella sir
  • ¼ šalice Pascoli Italiani ribanog parmezana

PRIPREMA

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu puretinu i kuhajte dok ne porumeni i ne bude kuhana, oko 8-10 minuta.
Dodajte luk, češnjak i crvenu papriku u istu tavu i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Potom dodajte umak od rajčice, bosiljak, origano, sol i papar. Neka lagano kuha 10-15 minuta.
U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu sa smjesom puretine i umaka od rajčice.
Prebacite smjesu u podmazanu posudu za pečenje. Na vrh stavite naribani sir mozzarella i naribani parmezan.
Pecite 20-25 minuta, ili dok se sir ne otopi.
Ostavite jelo da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja.

Recepti za vas

Za svaku prigodu potreban vam je savršen jelovnik koji treba pažljivo pripremiti, počevši od odabira namirnica.

Dopustite da vas inspiriraju naši recepti i oduševite svoje goste!

SAZNAJ VIŠE

Tortilja s piletinom i salsom

SAZNAJ VIŠE

Zapečena Tre Mulini Bronzo tjestenina s mljevenom puretinom i mozzarellom

SAZNAJ VIŠE
USKORO
Pretražite unutar:

Prijavite se na newsletter

 

Budite u tijeku sa svim novostima iz Eurospina
i pretplatite se na naš newsletter.